Officiële verdeler Autronica Fire & Security

Telefoon

+32 9 340 40 70

Openingsuren

Ma - Vr 08:00 - 17:00

AZ Nikolaas

AZ Nikolaas referentie Autrosystems

AZ Nikolaas

Uit een fusie tussen AZ Waasland en AZ Maria Middelares werd AZ Nikolaas geboren. Het ziekenhuis telt 810 bedden en heeft 6 campussen in het Waasland: Sint-Niklaas, Temse, Hamme, Beveren, Sint-Gillis-Waas en Lokeren. Dagelijks zetten ruim 2300 medewerkers zich in om alle patiënten van de beste zorgen te voorzien.

Centraal beheer met AutroMaster

De grootste uitdaging bij dit project was om alle brandcentrales over de verschillende campussen te koppelen met elkaar zodat een centraal overzicht kon bewaard worden vanuit de hoofdcampus in Sint-Niklaas. Autrosystems kon dit realiseren door gebruik te maken van het AutroMaster beheerssysteem. Dit pakket werd initieel ontwikkeld voor de beveiliging van cruiseschepen die op het vlak van beveiliging te vergelijken zijn met een ziekenhuis.

Autrosystems installeerde 23 AutroSafe brandcentrales verspreid over de 6 campussen. Per campus werden deze brandcentrales gekoppeld in netwerk en bovenliggend nog eens met het AutroMaster beheerspakket. Dit systeem biedt een centraal overzicht over meer dan 5000 detectiepunten verdeeld over de verschillende sites. Dankzij een eenvoudig grafisch overzicht krijgt het ziekenhuis snel een zicht op gealarmeerde zones en gebeurtenissen die zich kunnen voordoen.

Vereenvoudigd onderhoud met SelfVerify®

Daarnaast kan AZ Nikolaas ook rekenen op een vereenvoudigd onderhoud van haar branddetectie-installaties. Waar normaalgezien alle detectoren elk jaar getest moet worden door iedere kamer binnen te gaan en elke detector een gas in te spuiten, gebeurt de controle nu automatisch dankzij SelfVerify®.

Overzicht producten

  • Doel: centraal beheer van branddetectie-installaties
  • 23 AutroSafe centrales verspreidt over 6 campussen
  • AutroMaster beheerssysteem met een overzicht van meer dan 5000 detectiepunten over de 6 campussen
  • Verminderde onderhoudskost door SelfVerify®

Realisatie details

Realisatie galerij