SelfVerify®

De unieke zelftest technologie van Autronica

Autronica ontwikkelde in 1999 in samenwerking met BP, Exxon en Total de SelfVerify® technologie.

SelfVerify® verifieert automatisch elke 24 uur de werking van het gehele branddetectiesysteem, de vervuilingsgraad van de sensoren, het functioneren van de handbrandmelders, tot en met de integriteit van alle elektronica, kabelcircuits en geprogrammeerde stuuruitgangen.

Voordelen van deze gekalibreerde zelftestfunctie?

  • Verhoging van de betrouwbaarheid
  • Verhoging van de levensduur van de detectoren
  • Verlaging van de jaarlijkse onderhoudskost

U kent het wel, een technieker komt elk jaar langs om onderhoud uit te voeren op uw branddetectiesysteem. Hij haalt een teststok boven en begint bij iedere detector testgas in te spuiten om te zien of de detector correct reageert. Deze basistechniek werkt natuurlijk wel, maar houdt ook enkele nadelen in: ​

  • De detector wordt opzettelijk vervuild.
  • De test is niet gekalibreerd.
  • Het proces is tijdrovend.

Hoe werkt SelfVerify® precies?

Iedere dag op een bepaald tijdstip stuurt de centrale een signaal op de detectielus. Dit signaal simuleert een scenario waarbij rook geleidelijk aan in de detector terechtkomt. Wanneer de SMV (Smoke Measuring Value) tijdens de simulatie boven het alarmniveau stijgt en de detector een alarmsignaal geeft, is de test geslaagd. Wanneer de SMV het alarmniveau niet bereikt, is de test mislukt en geeft de brandcentrale een storing. 

De detectoren worden dus niet meer opzettelijk vervuild met testgas. Omdat deze test dagelijks gebeurt verlagen de jaarlijkse onderhoudskosten aanzienlijk.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan voor branddetectie met revolutionaire SelfVerify® technologie!